Onderhoud voor synthetisch haar

Onderhoudadvies voor uw synthetisch haarwerk

 

Voor een goed onderhoud adviseren wij u, uw haarwerk 1 x per 2 weken te wassen met speciale haarwerk shampoo voor synthetisch haar.

Neem ca. 1,5 liter lauw warm water, voeg ¾ dopje shampoo toe en maak er een sopje van.U legt het haarwerk in het sop en laat het ca 10 minuten weken, nooit wrijven. Dan uitspoelen met lauw warm water.

Vervolgens geeft u het haar een antistatische behandeling met haarwerkbalsam, wat het behoud is voor de vezel.

U voegt ¾ dopje balsam toe aan 1 a 1,5 liter lauw water, laat de balsam 15 tot 30 minuten intrekken, of langer, uitspoelen is niet nodig.

Rol het haarwerk in een handdoek om het overtollig water te verwijderen.

Schud de pruik even flink.

Het drogen van het haar kan op een piepschuimkop gebeuren, u hoeft het haar niet in te rollen, het vezel behoud zijn natuurlijke valling.

Pruiken/haarstukjes nooit in natte toestand borstelen.

U kunt voor het modelleren nog een conditioner gebruiken.

Let op: Hitte en damp vermijden zoals: hete lampen(leeslamp/halogeenlamp ), eten afgieten, het uitruimen van een vaatwasser, het kijken in de oven, föhn, krultang, sauna, geiser, terrasverwarmers, het haarwerk ook niet bij of op de kachel leggen.

Bij extreem zonlicht kunt u een hoedje of petje dragen om het verkleuren (vooral blonde kleuren ) tegen te gaan.Bescherming van de vezel met een uv-spray is aan te raden.

Borstel het haarwerk met een anti statische borstel, maar gebruik uw vingers om een zo natuurlijk mogelijk effect te krijgen.U kunt ook alcohol vrije producten gebruiken om het haar te modelleren.Er bestaat ook speciale pruikenlak(zonder alcohol ). Gebruik nooit gewone haarlak, vezel wordt hier heel lelijk van.

 

Voor langere haren adviseren wij u een ionische borstel, om pluizen te voorkomen.

 

Tevens kan het geen kwaad wanneer u met uw haarwerk in de regen loopt.

 

U kunt ons altijd bellen als u met vragen zit, of dat u iets gecontroleerd wilt hebben.

 

Het is niet mogelijk dat reeds aangeschaft haarwerk teruggenomen of geruild wordt.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!