Onderhoud voor echt haar

Onderhoud advies voor uw echtharen pruik of haarstuk.

 

Voor een goed onderhoud adviseren wij u uw haarwerk 1x per 2 weken te reinigen met speciale shampoo voor echt haar.

*Voor u met wassen begint, borstelt u uw haarwerk goed door.(doe dit met respect) houdt uw hand op de basis en borstel altijd van de punten naar de basis.

*Door het ontbreken van natuurlijk talg zullen alle haarwerken van echt haar altijd goed gevoed moeten worden met een intensieve olie, hoe langer en lichter de haren zijn, hoe meer olie en vaker.

*Maak het haarwerk vochtig en smeer de olie op de haren (Let op: alle haren ÉÉN RICHTING), bij korte haren 15 á 20 minuten intrekken, bij lange en lichte haren een paar uur eventueel in plastic folie gerold. Daarna uitspoelen met lauw warm water.

*Maak een sopje van lauw warm water met speciale haarwerk shampoo.

Leg uw haarwerk erin en zorg dat de haren altijd naar één richting blijven, dus geen massage/wrijving zoals bij het eigen haar.Wanneer u dit wel doet zullen de haren dusdanig in de klit raken, wat u vele uren zal kosten om het te ontklitten, u trekt er ook vele haren uit, die niet meer aangroeien.

Laat uw haarwerk 10 minuten in de shampoo liggen, dan goed uitspoelen met lauw warm water. Indien nodig een tweede keer wassen.

*Vervolgens een speciale haarwerk conditioner gebruiken.10 tot 15 minuten intrekken, daarna goed uitspoelen met lauw warm water.

*Het haarwerk voorzichtig in een handdoek rollen en het overtollig vocht eruit drukken.

*Hele pruiken altijd op een (piepschuim) hoofd plaatsen en aanspannen, dit i.v.m. het los gaan zitten van de knopen. Vervolgens voorzichtig van de punt naar de aanzet uitkammen met een zo grof mogelijke kam.

*Laat uw haarwerk voor het grootste gedeelte aan de lucht drogen, als het bijna droog is kunt u het verder modeleren door middel van rollers, föhn of stijltang (niet te heet)

Voor grote haarstukken geldt dezelfde behandelwijze als hele pruiken.

Kleine haarstukjes kunnen op een handdoek drogen, maar uiteraard ook op een piepschuim hoofd.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!