Haaruitval door ziekte

Informatie betreffende volledige haaruitval tgv behandeling met cytostatica/chemotherapie.  Bij sommige chemotherapie behandelingen zal het haar zodanig uitvallen, dat kaalheid het gevolg is. De arts of verpleegkundige zal u hierover informeren.

Deze haaruitval kan na 14 dagen beginnen, afhankelijk welke behandeling er wordt toegepast. Soms wordt de haaruitval vooraf gegaan door gevoeligheid en een pijnlijke hoofdhuid ( haarpijn ). Indien u kiest voor het aanschaffen van een pruik kunt u op de afdeling of op de cytostatica poliklinieken een lijst krijgen van de ANKO Haarwerk Specialisten. U kunt hiervoor ook kijken op www.anko.nl

Het is goed om met de zaak van uw keuze een afspraak te maken, zodat men daar op rekent en ook de tijd voor u kan nemen. Het is prettig iemand mee te nemen die samen met u kijkt of het model staat. Bij de keuze van een pruik is het belangrijk dat u enkele modellen kunt passen om te zien hoe het model u staat. Ga uit van uw eigen haarkleur of een tintje lichter. Donkere tinten kunnen het gezicht smaller en bleker maken. Opmerking: na een behandeling met cytostatica groeit het haar altijd aan. Mocht u tijdens de cytostaticakuur last hebben van uw hoofdhuid, kunt u deze insmeren met baby talk poeder. Was uw hoofdhuid 1x per week met een verzorgende shampoo.

Vraag uw ANKO Haarwerk Specialist om advies.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!