Gebruiksaanwijzing voor het op en afzetten van uw pruik

Het goed opzetten van de pruik is van essentieel belang, wanneer dat goed gedaan wordt is het onzichtbaar voor de buitenwereld, wat u dan weer meer zelfvertrouwen geeft. Aanwijzingen voor een goed resultaat:

1. U legt de pruik op zijn kop met de voorkant naar u toe.

2. Pak de achterkant met twee handen vast en zet de pruik vrij ver op het voorhoofd, waarna u de pruik naar achteren over uw voorhoofd trekt. De voorkant van de pruik moet op de eigen haargrens geplaatst worden, wanneer er geen eigen haar meer is, leg dan vier vingers op het voorhoofd, daar bevindt zich de natuurlijke haargrens. Pruiken die te laag op het voorhoofd geplaatst worden zien er onnatuurlijk uit.

2. Pruiken met Lace Front nooit aan duwen of trekken, materiaal zal daardoor stuk gaan.

3. Aan de zijkanten voor de oren zitten baleinen, deze moeten beide op gelijke hoogte zitten, zodat de pruik recht zit (deze klepjes daarna weer plat drukken). Wanneer de zijkanten naar buiten blijven staan ontstaat er een inkijk, wat er ook onnatuurlijk uitziet.

4. Haal vervolgens uw wijsvinger langs de nekpartij zodat er geen haren van het haarwerk onder de achterrand blijven zitten.

5. Wanneer u klaar bent met opzetten, wendt u dan aan om met een handspiegel te controleren of de achterkant en de zijkanten correct zitten.

6. Als u extra zekerheid wilt hebben dat de pruik goed vast blijft zitten, is er de mogelijkheid om dubbelzijdig pruiken tape te gebruiken (dit kan alleen wanneer er geen eigen haar meer is), wanneer er wel eigen haar is, is er de mogelijkheid om schuifspeldjes te gebruiken.

7. Wanneer de pruik iets te los of te vast gaat zitten kan dat in de nek worden bijgesteld (verstelbare bandjes), dit kan door uzelf worden gedaan. Wanneer er teveel ruimte in de pruik ontstaat waardoor hij niet meer mooi aansluit op het hoofd (dit kan gebeuren doordat het hoofd warmte afgeeft en de pruik gaat uitzetten)  komt u bij ons terug en zal de pruik worden ingenomen. Dit doen wij op afspraak en in eigen atelier, zodat u niet zonder pruik hoeft te zitten.

Wanneer er teveel ruimte in de pruik ontstaat waardoor hij niet meer mooi aansluit op het hoofd ( dit kan gebeuren doordat het hoofd warmte afgeeft en de pruik gaat uitzetten ) komt u bij ons terug en zal de pruik worden ingenomen. Dit doen wij op afspraak en in eigen atelier, zodat u niet zonder pruik hoeft te zitten.

Ook hebben wij een grote sortering turbans, sjaaltjes, petten en mutsen.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!